Compact discul (CD-ul) este, prin definitie, un disc optic folosit pentru stocarea de informatii de natura diversa in format digital. In faza incipienta, compact discul a fost realizat pentru informatiile audio, mai tarziu extinzandu-se posibilitatile de a stoca informatia. Scrierea si citirea discului se realizeaza cu ajutorul unui fasciul laser ce strabate suprafata discului, de aici si denumirea ‘optic’.
Din punct de vedere istoric, CD-ul a aparut prin anii 1980, in urma colaborarii dintre gigantii Sony si Philips. In anul 1982 s-a definitivat standardul actualelor CD-uri.
In momentul actual exista mai multe tipuri de CD-uri, orientate spre directii diferite de utilizare:
- CD-ROM, este folosit inclusiv pentru date si este nemodificabil;
- CDA este prescurtarea de la compact discul audio. Acesta este folosit pentru stocarea informatiei audio. CDA, in comparatie cu CD-ROM-ul nu prezinta foarte multe diferente, suportul fizic si metoda de scriere si citire fiind identice, insa nu se recomanda introducerea unui CD-ROM intr-o unitate muzicala, pe cand CDA-ul poate fi introdus intr-un computer.
- CD-R sunt discuri care poti fi inregistrate o singura data.
- CD-RW sunt discuri ce pot fi inregistrate de mai multe ori.
- SACD sunt discuri ce ofera performante audio de o calitate superioara CDA-urilor.
Firma DMM Multimedia Consulting, infiintata in anul 2006 are ca obiect principal de lucru serviciile de multiplicare a CD-urilor si DVD-urilor. Aceasta firma poate oferi clientilor servicii de personalizare ale acestor mijloace de stocare digitale, precum si servicii auxiliare, productie muzicala si tiparituri.
Datorita tehnologiei de inalta performanta, in momentul de fata DMM Multimedia Consulting poate produce aproximativ 5000 de CD-uri / zi.
Principalele caracteristici ale Compact Discurilor sunt:
- Capacitatea de stocare ce poate varia intre 600 si 900 MB, fiind mult superioara vechii dischete.
- Rata de transfer. Acest indice a evoluat foarte mult in timp, ajungandu-se in prezent la o rata de aproximativ 7000 mb/s. Initial acest indice era undeva la 150 mb/s.
- Timpul de acces. Acest parametru reprezinta timpul propriu zis de citire a informatiei de pe compact disc.
- Viteza de lucru este un parametru in stransa legatura cu timpul de acces si rata de transfer, reprezentand un raport dintre acesti doi factori.
Firma DMM Multimedia Consulting ofera clientilor servicii de multiplicare industriala a CD-urilor. Ce presupune aceasta multiplicare industriala?
Probabil ati vazut, ca acasa dureaza destul de mult sa creati un CD, in jur de cateva minute, in functie de performantele calculatoarelor fiecaruia. Imaginati-va ce ar insemna sa aveti nevoie sa copiati undeva la 500 sau 1000 de CD-uri. V-ar luat foarte mult timp, asta este sigur.
Aici vine in ajutorul dumneavoastra firma DMM Multimedia Consulting. Avand la dispozitie aparatura de ultima generatia, serviciile acestora de multiplicare industriala sunt prompte, o comanda de 500 de CD-uri putand fi realizata in decurs de cateva ore, inclusiv cu timpul destinat livrarii.
Acest procedeu de multiplicare industriala a CD-urilor se realizeaza prin injectie, printare offset, policromie sau serigrafie.
In functie de cerintele clientilor, printarea se poate realiza chiar si cu vopseluri aromate (parfumate).
Datorita seriozitatii, vastei experiente in acest domeniu si a promptitudinii cu care sunt realizate comenzile, firma DmMM Multimedia Consulting este un partener de incredere pentru clientii sai si solutia ideala pentru cei ce vor sa copieze, personalizeze sau sa scrie CD-uri la scara industriala.